VIDALENTEN HOIDOT

"Magic hands. Tiäkkö kuin omituinen tunne on olla ilman päänsärkyä kun on sitä viikon potenu?"

Asiakkaan suusta

KLASSINEN HIERONTA

Useimmiten hierontaan tulon syynä on kipu tai lihasjännitys. Kiputiloja aiheuttavat mm. väärät tai staattiset työasennot, epäsopiva tyyny tai sänky, vähäinen liikunta, rasitus, stressi, tulehdukset tai traumat. Hieronta rentouttaa kipeitä lihaksia, lisäksi se rentouttaa myös mieltä ja lieventää stressiä parantaen siten myös esim. unen laatua.

Olen klassisen hieronnan koulutuksen saanut, mutta käytän laajojen, pehmeiden hierontaotteiden lisäksi hoidoissani monipuolisesti myös urheiluhieronnan otteita. Urheiluhieronta on erityisesti lihasta venyttävää ja muokkaavaa hierontaa. Hieronnassa yhdistetään erilaisia tekniikoita, ja asiakas osallistuu itsekin aktiivisesti hierontaan. Olen hierojana erikoistunut nivelmobilisointiin, josta on apua mm. artroosissa tai vaikkapa olkanivelten kiputiloissa.

Hierontaotteeni on sopivan napakka, mutta hieronta toteutetaan kuitenkin aina asiakkaan toivoman voimakkuuden mukaan. 

Käytän hoidoissani ainoastaan allergiselle ja herkälle iholle soveltuvaa manteliöljyä tai mehiläisvahapohjaista hierontavahaa. Käytän  tarvittaessa ja asiakkaan toiveesta apuna

• triggerpiste- ja faskiakäsittelyä
• imukuppihierontaa
• Hypervolt lihasvasaraa
• lämpöhoitoa
• nivelmobilisointia

Hieronta sopii lähes kenelle tahansa, iästä ja ammatista riippumatta. Suosittelen säännöllistä käyntiä hieronnassa myös silloin, kun ei "vaivoja" ole, siten niitä ei myöskään pääse syntymään, sopiva väli on 3-6 viikon välein.

VOICEWELL® PURENTAHOITO

VoiceWell®-hoito on terveydenhuoltoon kuuluva, monipuolisesti ihmisen ääntä sekä yleistä hyvinvointia hoitava ja ylläpitävä hoitomuoto. VoiceWell® on hoitomenetelmä, joka kohdistuu niihin lihaksiin ja rakenteisiin, joilla on välitön yhteys kurkunpään, purennan, leukojen ja kielen toimintoihin. Hoidon avulla vaikutetaan siis erityisesti äänentuottoelimistön toimintaan. Hoidon tukena käytetään ääniharjoituksia ja annetaan äänenkäytönohjausta kokonaisvaltaisen rentoutumisen ja äänenkäytön tueksi.
VoiceWell®-menetelmän tavoitteena on lisätä tietoisuutta omasta äänenkäyttötavasta, kehosta ja sen toiminnasta. Hoitomenetelminä käytetään hierontaa ja muita manuaalisia hoitotekniikoita. Ensimmäisellä kerralla tehdään asiakkaan kanssa yksilöllinen hoitosuunnitelma, jota hoitojakson edetessä tarkennetaan. Asiakkaan terveydentilasta, ryhdistä, ammatista tai harrastuksista riippuen hoito voi käsittää enemmän purennan ja äänentuottoon suoraan osallistuvien lihasten käsittelyä, mutta tarvittaessa annamme hoitoa myös muille kehonalueille - hoidamme ihmistä kokonaisuutena ja pyrkimyksemme on kokonaisvaltaisen hyvinvointisi tukemisessa.
Tiesitkö, että moniin purentaongelmiin voidaan vaikuttaa ennaltaehkäisevästi ja niitä voidaan hoitaa jo aikaisessa vaiheessa ennen hammaslääkärin hoitoa ja sen tukena tasapainottamalla purentalihasten ja leukojen toimintaa VoiceWell®-menetelmän keinoin? Tällaisia vaivoja ovat esimerkiksi bruksaus eli yönarskuttelu sekä erilaiset leukanivelen toiminnalliset häiriöt. Purentalihaskäsittelyn lisäksi hoidon aikana käsitellään tällöin leukanivelen aluetta, niskahartiaseutua sekä kurkunpään, suunpohjan, pään ja kasvojen alueiden lihaksistoa. VoiceWell®-hoitajat toimivat yhteistyössä hammaslääkäreiden kanssa.
VoiceWell®-hoidosta hyötyvät erityisesti kaikissa puheammeissa toimivat henkilöt, kuten opettajat, luennoitsijat, puhelin- tai radiotyötä tekevät, papit, asiakaspalvelutyöntekijät ja äänialan ammattilaiset (laulajat ja muusikot) sekä harrastuksenaan laulavat ja soittavat.
VoiceWell®-hoidolla voimme auttaa sinua kun

• Tarvitset helpotusta lihasten kireyteen purennan tai leukojen alueella
• Haluat ohjausta hengitykseen liittyviin toimintoihin
• Tunnet kurkun tai kaulan alueella kireyttä ja tiukkuutta
• Äänesi väsyy tai käheytyy esimerkiksi työpäivän aikana
• Kaipaat kokonaisvaltaista rentoutumista

AKUPUNKTIO

Kiinalaisen lääketieteen ja akupunktion historia sijoittuu vuosituhansien päähän. Ensimmäinen kiinalaisen lääketieteen kirjoitettu teos, ainakin 2000 vuotta vanha Huangdi Neijing – Keltaisen keisarin sisätautiopin klassikko – on todennäköisesti maailman vanhin lääketieteen kirja.


Kiinalaisen lääketieteen teorioita ja hoitomuotoja tutkitaan ja kehitetään jatkuvasti ja on varsin varteenotettava vaihtoehto tai tukihoitomuoto koululääketieteelle: Sillä pystyy hoitamaan lääkkeettä monia oireita ja sairauksia. Maailman terveysjärjestö WHO suosittelee n. 400 erilaiseen tautiin tai oireeseen akupunktiohoitoa.

Akupunktiohoitolla voidaan hoitaa mm. niskahartiaseudun ja selän kipuja, päänsärkyä, migreeniä, vatsavaivoja, virtsaongelmia, golf/tennsikyynärpäätä, polven kiputiloja, stressiä, unettomuutta, korkeaa verenpainetta, aknea, lapsettomuutta, masennusta, suolisto-ongelmia, kuukautiskipuja, kivunlievityksenä nivelrikkoon, niskahartia- ja selkäsärkyjä, allergioita. Itsekin allergikkona ja siitepölyallergikkona olen ottanut kanssakärsijöiden hoitamisen sydämen asiaksi.

Opiskelen edelleen perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen perustuvaa akupunktiota.

SYÖPÄSAIRAAN HIERONTA

Syöpäpotilaan hieronta on klassista hierontaa, joka on mukautettu huomioimaan syöpäpotilaan tai -selviytyjän yksilölliset tarpeet. Mahdollistaakseen turvallisen ja terveyttä edistävän hieronnan, koulutettu hieroja kerää tarkat esitiedot sairaudesta, sen hoidoista ja muista siihen liittyvistä yksityiskohdista.

Tutkimukset osoittavat, että syöpäpotilaan hieronnalla vaikuttaisi olevan positiivinen vaikutus potilaan kipuun, väsymykseen, ahdistukseen ja masennukseen. Näiden lievittämisen kautta voidaan vaikuttaa suotuisasti myös elämänlaatuun.

Syöpäpotilaan hieronnassa huomioidaan muun muassa leikkaukset, leikkaushaavat,
poistetut tai sädetetyt imusolmukkeet,
sädehoitoalueet, ihon kunto, lääkitys, kivut,
turvotus, uupumus, pahoinvointi ja luuston tila. Nämä on tärkeä huomioida,jotta
hoito on syöpäpotilaan terveyttä edistävää.

Syöpäpotilaan hieronta vaatii hoitojen ollessa kesken aina hoitavan lääkärin luvanhieronnalle. Lupa kannattaa kysyä ennen hierontaan hakeutumista.

Mikäli haluat varata ajan syöpäsairaan hierontaan, ole ensin yhteydessä minuun, ninja@vidalente.fi

IMUKUPPIHIERONTA

Liukukuppaus / kuivakuppaus on tuhansia vuosia vanha, monessa eri kulttuurissa esiintyvä hoitomenetelmä.

Liukukuppaus suoritetaan silikonisella imukupilla, joka asetetaan iholle samalla painaen kupin sisältä ilma pois, jolloin kupin alla muodostuu alipaine, nostaen ihoa sekä pehmytkudosta hieronnan mukana, ja edistäen siten tehokkaasti verenkiertoa ja imunestekiertoa. Imukuppia liu'utetaan rauhallisesti ja järjestelmällisesti lihasten suuntaisesti, poikittain tai pyörittämällä. 15 minuutin imukuppihieronta on joidenkin lähteiden mukaan jopa yhtä tehokasta kuin tunnin hieronta. 

Kuivakuppaukseksi kutsutaan sitä, kun imukupit jätetään paikalleen kipualueiden tai akupunktio-/triggerpisteiden päälle.  Tällä kuppausmenetelmällä hoidan usein erittäin kipeää ja kireää aluetta ennen varsinaista hierontaa. Kuppeja pidetään paikallaan n. 10 minuuttia, jonka jälkeen kipeää aluetta pystyy yleensä hieromaan normaalisti.

Alipaineen vaikutus näkyy lähes heti ihon punoituksena ja mahdollisina verenpurkaumina. Hoidon jälkeen verenpurkaumat ja ihon punoittaminen voivat kestää muutamia päiviä, mutta nämä kosmeettiset haitat ovat yksilöllisiä ja täysin normaaleja. Hoitomenetelmä vilkastuttaa tehokkaasti verenkiertoa, imunestekiertoa ja aineenvaihduntaa, joten on tärkeää muistaa juoda runsaasti nestettä heti hoidon jälkeen.


INTIALAINEN PÄÄHIERONTA

Intialaisella päähieronnalla on vuosituhansia vanhat perinteet. Hoidettava istuu hieronnan ajan Hieronnalla pyritään poistamaan stressiä, rentouttamaan mieltä ja poistamaan päänsärkyjä. Hieronnassa käsitellään niskahartiaseutu, olkavarret, niska ja pään alue sekä kasvot ja korvalehdet. Hoito kestää 30 minuuttia.

Intialainen päähieronta:

• poistaa lihasjännitystä

• lieventää stressiä

• stimuloi päänahkaa

• parantaa aineenvaihduntaa ja verenkiertoa


LYMFAHIERONTA

Tulossa lymfahieronnan harjoitteluhoitoja. Tästä lisää myöhemmin.


KONTRAINDIKAATIOT


Milloin tulee välttää hierontaa?

On olemassa suhteellisia ja ehdottomia kontraindikaatioita, jolloin EI pidä tulla hierontaan tai muuhunkaan manuaaliseen käsittelyyn, koska nämä voivat pahentaa terveydentilaa. Tilat voivat olla myös enemmän tai vähemmän vakavia, tai muuttuvia, ja näihin pätevät suhteelliset kontraindikaatiot. Kerrothan hierojallesi jos sinulla on jokin kontraindikaatio, niin voimme keskustella mahd. lääkärintodistuksesta ennenkuin aloitamme käsittelyn.  Mikäli hoitavan lääkärisi mielestä hieronta tms on juuri sinun tapauksessasi silti suositeltavaa, pyydä häneltä lääkärintodistus, joka vahvistaa että voit turvallisesti tulla hoitoon. Kerrothan myös, jos ainoastaan kevyt hieronta tulee kyseeseen sinun tapauksessasi.

Suhteelliset kontraindikaatiot

 • Hemofilia – ainoastaan kevyitä sivelyotteita, lääkärin lupa
 • Osteoporosi – ainoastaan kevyitä sivelyotteita
 • Pitkäakainen kortisonihoito – ainoastaan kevyitä sivelyotteita, lääkärin lupa
 • Aktiivisessa vaiheessa oleva nivel- ja lihasreuma. Mikäli tulehdusaktiviteetti on rauhoittunut, hieronta on usein hyvä apu oireiden lievittämisessä.
 • Sydän- och verisuonitaudit
 • Laskimoveritulppa, suonikohjut
 • Verenohennuslääkkeet
 • Akuutit traumat keho pehmytkudoksissa
 • Avo- ja märkivät haavat, paiseet, rakkulat, tulehtuneet karvatupen juuret tai rikkoutunut iho
 • Aivoinfarkti ja halvaukset, konsultoi lääkäriä
 • Välilevytyrä (muita alueita voi toki hieroa) andra områden kan visserligen masseras)
 • Ihotaudit kuten psoriasis, voimakas ekseema
 • Tarttuvat taudit
 • Diabetes
 • Suurentuneet imurauhaset (kainalo, nivustaive, niska, kaula, leukakulmanalla)
 • Syöpä (neuvottele lääkärisi kanssa, joka tapauksessa tuumorialuetta vältettävä)
 • Raskaus (vältä kokonaan 3 ensimmäisen kuukauden ajan)

Ehdottomat kontraindikaatiot

 • Alkoholi ja muut päihteet, krapula
 • Kuume, flunssan oireet, vatsatauti. Älä tule vastaanotolle sairaana. ohjenuorana voi pitää, että jos katsot olevasti tarpeeksi terve lähtemään lenkille tai salille, voit tulla myös hierontaan.
 • Tulehdukset (ihoalue, punoittava, kuumottava, turvonnut)
 • Antibioottikuuri
 • Tarttuvat ihotaudit
 • Bakteerien, virusten tai sienten aiheuttamat infektiot
 • Lihastruptuurat
 • Tuoreet luunmurtumat
 • Ihotunnon menetys tai merkittävä alenema

Kuppaushoitojen suhteen huomioitavia

 • Kaikki akuutit sairaudet (tosin kuppauksella voidaan hoitaa mm. flunssan oireita)
 • Akuutit tulehdukset
 • Välilevytyrä (kuppausta voidaan toki tehdä muille alueille)
 • Avohaavat
 • Vaikeat ihosairaudet, kuten psoriasis, atooppinen ekseema (oireettomia alueita voidaan käsitellä)
 • Verenohennuslääkitys
 • Hemofilia
 • Sydänongelmat
 • Syöpä, jonka hoidot vielä kesken  (5 vuotta parantumisesta on ok)
 • Raskaus (6 kk synnytyksestä on ok)
 • Suonikohjut, pinnalliset verisuonet, reiden sisäpinta, kaulan etupuoli

Akupunktio

 • Neulakammo
 • Raskaus, tarkista lääkäriltäsi
 • Syöpä
 • Akuutit vammat
 • Hemofilia
 • Veritulppa